Frambozen zijn rozerode tot donkerrode vruchten. De vruchten behoren tot de grote rozenfamilie. Net als bramen zijn ze opgebouwd uit talrijke bolletjes, de zogenaamde deelvruchtjes met een kleine pit erin. Frambozen zijn lekker sappig en zoet, stevig en egaal van kleur. Daarnaast zijn deze vruchten rijk aan vezels.

Al het fruit wat er bij Ooijs Moois geteeld wordt heet bij elkaar houtig-kleinfruit/ zachtfruit. De vruchten zijn kwetsbaar door het zachte huidje, wees er dus voorzichtig mee!

Wat kan ik met frambozen?

• serveren met ijs en evt. slagroom.
• pureren en als saus of dressing serveren.
• in salade met sla en blokjes kaas of noten.
• warm serveren met rijstepap.
• als vulling van een zoete omelet of pannenkoeken.
• frambozencompote bij vlees- en wildgerechten.
• als decoratie op taart of gebak.
• in jam.

Hoe bewaar ik frambozen?

U kunt frambozen het beste ongewassen op een koele plaats bewaren, zoals in de koelkast. Uitgespreid op een bord zijn ze daar 1 tot 2 dagen houdbaar.
U kunt ze ook prima invriezen. Wilt u frambozen invriezen, leg ze dan (niet boven op elkaar!) op een vel bakpapier, laat ze invriezen. Verpak ze daarna in een goed gesloten plastic bakje. In de diepvries (bij – 18 C) kunnen de frambozen tot 12 maanden bewaard worden.

Waar let ik op bij het schoonmaken en bereiden ?
Het is niet noodzakelijk om frambozen voor consumptie te wassen. De beschadiging aan de vrucht is bij het wassen groot. Verwijder eventueel aanwezige blaadjes of steeltjes.

Wat zit er in frambozen? (per 100 gram)

Ook te vinden in onze fruitpluktuin

In onze Fruitpluktuin zijn frambozen, bramen, blauwe-, witte-, rode-, zwarte- en kruisbessen te plukken.