De fruitpluktuin

Tussen lange rijen met frambozen, bramen en verschillende bessen kan iedereen zijn of haar hart luchten. Wat is er nou mooier dan een bakje vol vers fruit welke zelf geplukt is? Geniet van alle rust en de ruimte die Ooijs Moois kan bieden.

Fruit pluktuin Ooijs Moois
zelf fruit plukken

Zelf Fruit plukken

Verse vruchten zijn erg lekker en gezond vooral als je ze zelf hebt geplukt. Genieten van de rust en belevenis tussen het fruit kun je alleen doen, met je vriend of vriendin, je kinderen, maar ook met het hele gezin. Groepen kunnen op afspraak een rondleiding door de pluktuinen verzorgd krijgen met een lekkere kop koffie of thee in of rondom de kas of in de fruittuin. Ook verkoopt Ooijs Moois naast de verse producten ook appel-frambozencider, Mooijsap.co Social Juice (diverse eigengemaakte vruchtensappen), roodfruitjam en honing van de imker.

Soorten fruit

In de zelfpluktuin wordt er in een kas en onder regenkappen geteeld. Zo hebben wij in het hele seizoen (juni-oktober) fruit. In de kas staan frambozen en twee soorten bramen, waarvan één braam- frambooshybride (Silvan). Buiten onder de regenkappen staan nog meer frambozen, bramen en rode-, zwarte-, witte-, & blauwe bessen.

Al het fruit wat er bij Ooijs Moois geteeld wordt heet bij elkaar houtig-kleinfruit/ zachtfruit. De naam zegt het al: met een zachte huid is het fruit kwetsbaar. Ga je er te hardhandig mee om, heb je al snel rood gekleurde vingers.

DSC_5130Ooijs-Mooijs
zelf-bloemen-plukken

Naast fruit, ook bloemen plukken

Voor alle mensen die genieten van een vers veldboeket in huis vormt de Ooijs Moois bloemenpluktuin een ware oase.

Hoe bewaar ik frambozen?

U kunt frambozen het beste ongewassen op een koele plaats bewaren, zoals in de koelkast. Uitgespreid op een bord zijn ze daar 1 tot 2 dagen houdbaar.
U kunt ze ook prima invriezen. Wilt u frambozen invriezen, leg ze dan (niet boven op elkaar!) op een vel bakpapier, laat ze invriezen. Verpak ze daarna in een goed gesloten plastic bakje. In de diepvries (bij – 18 C) kunnen de frambozen tot 12 maanden bewaard worden.

Waar let ik op bij het schoonmaken en bereiden ?
Het is niet noodzakelijk om frambozen voor consumptie te wassen. De beschadiging aan de vrucht is bij het wassen groot. Verwijder eventueel aanwezige blaadjes of steeltjes.

Wat zit er in frambozen? (per 100 gram)

bessen