Ooijs Moois werkt op vele manieren samen met verschillende bedrijven en organisaties. Allen werken in de agricultuur, zorg en/of natuur. Deze bedrijven zijn: Buitenleven, dagopvang voor ouderen; Gelukkige Groentes; Vereniging Nederlands Cultuur Landschap; Stichting Van Steen en Natuur; Werkbedrijf Nijmegen; Mooijsap.co. Zij bieden allemaal de maatschappij een stukje blijdschap. Van het plukken van eigen producten, zorg, recreatie of het aanplanten van natuur.

Pluryn

Vanaf april 2012 wordt er door verschillende cliënten van Kemnade (Groesbeek) gewerkt bij zelfpluktuin “Ooijs Moois’, gelegen in de Ooijpolder . Kemnade is een werk- en woonvoorziening voor jongvolwassenen van 18-35 jaar. Mensen met een licht verstandelijke handicap en ernstige (GGZ) gedragsproblemen. Vaak komen hier nog psychiatrische, leer- of sociale problemen bij.

Lees meer…

WerkBedrijf Nijmegen

In 2015 heeft de zelfpluktuin Ooijs Moois, twee mensen de mogelijkheid geboden om van mei tot en met november een werkervaringsplaats aan te bieden. Deze personen hebben met vol enthousiasme hun functie als Gastvrouw/heer uitgevoerd.

Mooijsap.co

Knipsel

Mooijsap.co

Mooijsap.co is ontstaan uit de samenwerking tussen drie ondernemers met hart voor de regio en agrarische tak. Alle drie zijn zij al jaren actief in de akkerbouw, fruitteelt en wijnbouw. Echte vakidioten, met opgeteld een indrukwekkende hoeveelheid kennis en een enorme passie voor het lokale product. Die passie delen we graag met zoveel mogelijk mensen. Want zélf mooie, natuurzuivere producten maken, is het mooiste wat er is!

Bij Mooijsap.co maken ze de lekkerste fruitsappen. Puur natuur, zonder toevoegingen. Rechtstreeks van de struik, boom of rank in je glas. Het fruit komt uit de regio en wordt vervolgens geperst en verpakt samen met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Vandaar de naam: Social Juice. Meer weten? Bekijk dan hier de website van Mooijsap.co.

Vereniging Nederlands Cultuurlandschap (VNC)

Familie Arnts combineert de pluktuin Ooijs Moois met akkerbouwgewassen zoals mais, graan en suikerbieten. In samenwerking met VNC heeft de familie diverse landschapselementen aangelegd zoals knotbomen, heggen, hoogstamfruit en een recreatieve route door kruidenrijke natuurstroken.

logo gelukkige groentes

Gelukkige Groentes

Sinds het voorjaar van 2023 bevindt de tweede pluktuin van Gelukkige Groentes zich op het terrein van Ooijs Moois. Zij telen op ecologische wijze groentes worden. Door de wijze van lokale voedselproductie realiseren zij een positieve bijdrage aan CO2-reductie, herstel van biodiversiteit, het verminderen van plastic afval en voedselverspilling.

Abonnees van de groente pluktuin kunnen dagelijks hun verse groentes oogsten. Klik hier voor meer informatie.

Zorgboerderij Buitenleven, dagopvang voor ouderen

Herfst ’22 is Zorgboerderij Buitenleven van Groesbeek naar de Ooij verhuist. In samenwerking met Ooijs Moois worden drie dagen per week ouderen opgevangen met een vorm van dementie of geheugenproblemen. Deze ouderen wonen nog thuis, maar kunnen op deze manier weer deelnemen aan de dingen in het dagelijks leven. Samen met vrijwilligers zorgt eigenaresse Esther ter Hark er voor dat de mantelzorger(s) van de ouderen worden ontlast, maar ook dat de ouderen onder de mensen blijven. Het doel voor de ouderen is ‘niets moet en alles kan’. Van meehelpen om het middageten klaar te maken, wasjes vouwen tot tuinieren en jeu de boulen.

Klik hier voor meer informatie.