Pluryn

Vanaf april 2012 wordt er door verschillende cliënten van Kemnade (Groesbeek) gewerkt bij zelfpluktuin “Ooijs Moois’, gelegen in de Ooijpolder . Kemnade is een werk- en woonvoorziening voor jongvolwassenen van 18-35 jaar. Mensen met een licht verstandelijke handicap en ernstige (GGZ) gedragsproblemen. Vaak komen hier nog psychiatrische, leer- of sociale problemen bij.

Lees meer…

WerkBedrijf Nijmegen

In 2015 heeft de zelfpluktuin Ooijs Moois, twee mensen de mogelijkheid geboden om van mei tot en met november een werkervaringsplaats aan te bieden. Deze personen hebben met vol enthousiasme hun functie als Gastvrouw/heer uitgevoerd.

Mooijsap.co

Knipsel

Mooijsap.co

Mooijsap.co is ontstaan uit de samenwerking tussen drie ondernemers met hart voor de regio en agrarische tak. Alle drie zijn zij al jaren actief in de akkerbouw, fruitteelt en wijnbouw. Echte vakidioten, met opgeteld een indrukwekkende hoeveelheid kennis en een enorme passie voor het lokale product. Die passie delen we graag met zoveel mogelijk mensen. Want zélf mooie, natuurzuivere producten maken, is het mooiste wat er is!

Bij Mooijsap.co maken ze de lekkerste fruitsappen. Puur natuur, zonder toevoegingen. Rechtstreeks van de struik, boom of rank in je glas. Het fruit komt uit de regio en wordt vervolgens geperst en verpakt samen met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Vandaar de naam: Social Juice. Meer weten? Bekijk dan hier de website van Mooijsap.co.

Vereniging Nederlands Cultuurlandschap (VNC)

Familie Arnts combineert de pluktuin Ooijs Moois met akkerbouwgewassen zoals mais, graan en suikerbieten. In samenwerking met VNC heeft de familie diverse landschapselementen aangelegd zoals knotbomen, heggen, hoogstamfruit en een recreatieve route door kruidenrijke natuurstroken.